måndag 10 december 2012

8 timmar...

Nu var stora dotterns födelsedag över. Jag missade upp till 13 i tidningen med 8 h - j skit! Satt häromdagen och skulle lägga in det via datorn men tji fick jag. Det var senast kl. 14.00 det skulle vart inne ett visst antal dagar innan den aktuella födelsedagen. Shit! Jag blev att känna mig som en crappy mum. Inte nog med detta, några dagar innan födelsedagen får hon magsjuka stackarn, tvättmaskin gick varm och vi tvättade för brinnande livet... vad händer? Tvättmaskinen som inte ens är två år gammal går sönder, precis vad man behöver så här i juletider och under magsjuketvättshysteri.

Tyckte synd om henne på hennes födelsedag, knappt någon vågade komma med rädsla för att bli magsjuka eller så vågade de ej ge sig ut med bilar pga det kalla vädret , minus 25 - 30 var det häromkring. Hon blev dock väldigt glad för de få tappra själar som kom.

Som vanligt så är födelsedagar ingen big hit i min bok, är inte så förtjust i dem.  Vet att det förmodligen låter väldigt ego att skriva så här men nu känns det drygt att det kommer folk lite då och då för att gratta i efterhand. Tycker det är så skönt om allt kan vara avklarat på en dag. Dels för min rädsla eftersom jag inte känner mig helt bekväm med huset fullt av folk och dels ur en praktisk synpunkt. Man har ju ändå förberett så det finns en massa att bjuda på den aktuella dagen.

Idag ska vi på lusse på dagis, hoppas det går bra. Brukar bli så trångt och varmt med alla föräldrar, far och morföräldrar som ska vara med. Dagsformen kommer visa hur det går för mig, känner mig liksom varken eller idag. Nu måste jag sluta och gå och ta upp lilltjejen som precis vaknade.

Ha det bra!

2 kommentarer:

  1. Jaha, då får jag hoppas igen att ni har friskat på er. Tyckte det var några år när barnen var små som sjukdomar bara avlöste varandra. Nu är de ganska stora, 16, 19 och 21.
    Min julfest var mycket trevlig, jag hade bara kul! Från början till slut.

    Försöker att inte stressa upp inför julen. Stress gör mig känsligare och div fobier blir värre.

    Hoppas att lussandet på dagis gick bra också.

    Ha en bra vecka, håll er friska!

    Tillsammans är vi starka :)

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för peppningen! Härligt att du hade skoj på julfesten och att allt gick bra! Håller helt med stress gör tyvärr den mentala hälsan värre, vi får försöka ta dagarna som de kommer. Som min mor sa:

    Om man inte stressar hinner man nästan hur mycket som helst.

    God jul!

    SvaraRadera